Снимки: БулфотоТЕЦ Варна, който купи Ахмед Доган  покани журналисти и

...
Снимки: БулфотоТЕЦ Варна, който купи Ахмед Доган  покани журналисти и
Коментари Харесай

Снимки отвътре: Вижте как изглежда ТЕЦ-а на Ахмед Доган

Снимки: Булфото

Топлоелектрическа централа Варна, който купи Ахмед Доган  покани публицисти и показа визията си за развиването на сдружението в областта на енергетиката и пристанищното дело, оповестява Булфото.



Записаният кпитал на новорегистрираното " Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово " е съвсем 63.8 млн. лв.. Той е под формата на непарична вноска от страна на едноличния притежател Топлоелектрическа централа " Варна " - апорт на недвижими парцели и уреди.Тук става въпрос както за терена, постройките и техниката на въглищния терминал на централата, по този начин и за новопридобити парцели, посредством които ще бъде осъществено уголемение на пристанището.



Разделянето на активността на централата и пристанището в обособени сдружения е предстоящ ход поради проектите за развиването им. Докато Топлоелектрическа централа " Варна " се модернизира и прави поръчки за по-голямо присъединяване в енергийната система на страната, портът " Топлоелектрическа централа Езерово " ще бъде уголемен и съгласно капиталовия проект се кани да изземе бизнеса за 60-70 млн. лева на година с износа на зърно и контейнерите това от " Пристанище Варна ", написа " Капитал ".



Инвестиционно предложение за новото пристанище на Доган включва удължение на кея, отделяне на нови корабни места и увеличение на дълбочината до 12.50 м, което е повече от опциите на държавното " Пристанище Варна ". На сушата ще бъдат построени нови уреди за специализирането на обособените корабни места в обработването на избран вид товари. Идеята е пристанището да обработва генерални товари, контейнери, течни товари и насипни (зърнени) товари. Прогнозният товаропоток се чака да доближи до 8 млн. тона на година. За съпоставяне, в този момент " Пристанище Варна " обработва по към 10 млн. тона товари, от което приходите му са над 70 млн. лв..

Партньор на Доган в употребата на новия порт ще бъде страната в лицето на Държавното дружество " Пристанищна инфраструктура ", което е притежател на кейовата стена, само че добоволно е разрешило на Топлоелектрическа централа " Варна " да я употребява.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР